Nieuws

Jonge werkers in de horeca maken het te laat

In de horeca worden ondermeer de regels voor werktijden van jongeren niet overal goed nageleefd. In opdracht van de Inspectie SZW zijn194 horecabedrijven bezocht en bij 44% zijn één of meer overtredingen geconstateerd. Zestien bedrijven hebben direct een boete gekregen.
donderdag 22 augustus 2013/Aantal bekeken (0)/Reacties (0)/ Waardering: Geen waardering
Tags:

Betere arbeidsomstandigheden voor ruim 1,2 miljoen zeevarenden wereldwijd

Vandaag treedt een internationaal verdrag in werking dat de arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden van meer dan 1,2 miljoen zeevarenden verbetert. Het Maritiem Arbeidsverdrag voorkomt oneigenlijke concurrentie in de zeescheepvaart en moet zorgen voor gelijke regels voor zeevarenden wereldwijd. Het Maritiem Arbeidsverdrag voegt 37 oude verdragen samen over arbeidsomstandigheden aan boord van schepen en sluit daarmee ook aan op het Nederlandse streven naar modernisering en stroomlijning ...
dinsdag 20 augustus 2013/Aantal bekeken (0)/Reacties (0)/ Waardering: Geen waardering
Tags:

Aanpak malafide uitzendsector verloopt succesvol

De aanpak van malafide praktijken in de uitzendbranche verloopt succesvol. In de keten van uitzendbureau tot inleners zijn tot nu toe 55 bestuursrechtelijke onderzoeken gestart, waarbij 84 uitzendbureaus en 174 inleners zijn betrokken. In totaal is al voor 3,3 miljoen euro aan boetes en naheffingen opgelegd. Dit is het resultaat van gezamenlijke controles van de Inspectie SZW, de Belastingdienst en UWV. Misstanden in de uitzendbranche hebben voor hen een hoge prioriteit. Deze aanpak moet de ...
dinsdag 20 augustus 2013/Aantal bekeken (0)/Reacties (0)/ Waardering: Geen waardering
Tags:

Werkgevers zorg pakken werkdruk nog onvoldoende aan

De Inspectie SZW constateert dat de beheersing van arbeidsrisico’s in de sector Zorg en Welzijn licht is verbeterd maar nog niet voldoende is. Hoewel er meer aandacht is voor de aanpak van agressie in de sector, is er nog veel verbetering nodig voor de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting en met name de werkdruk. Dit staat te lezen in de rapportage ‘Zorg en Welzijn 2010-2012’.
maandag 8 juli 2013/Aantal bekeken (0)/Reacties (0)/ Waardering: Geen waardering
Categorieën: Algemeen Lees meer
Tags:

Zachtfruitbedrijf in Drenthe verdacht van arbeidsuitbuiting

De Bijzondere Opsporingsdienst van de Inspectie SZW heeft vandaag een zachtfruitbedrijf in Drenthe doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek, onder leiding van het Functioneel Parket, naar arbeidsuitbuiting en valsheid in geschrifte.
dinsdag 2 juli 2013/Aantal bekeken (0)/Reacties (0)/ Waardering: Geen waardering
Categorieën: Algemeen Lees meer
Tags:
RSS
123456789